Verdens Bedste Nyhed: Covid-19 er

ikke så farlig som du tror

Det samme kan man ikke
sige om dem du har stolet på

Fakta


Ingen stigning i dødsraten:

Mere end 200.000 danskere blevet testet positive for Covid-19 i 2020. Men dødsraten er ikke steget signifikant af den grund i 2020. Læg mærke til, dødsraten ikke engang er på niveau med et typisk influenza år som 2018.

Kilder: Danmarks statistik og Statens Serum Institut.

Døde på verdensplan:

Husker du historierne om de amerikanske bedemænd, der slet ikke kunne følge med på grund af de mange døde af Covid-19. Den var også helt galt i blandt andet Brasilien. Og hvem kan glemme de mange militære køretøjer fulde af coronadøde i Italien? Mærkeligt, at dødsraten så ikke er steget mere, end hvad den plejer i et land med et stigende aldersgennemsnit som i Italien. Til gengæld har Danmark en svag dog ikke signifikant større dødelighed end Sverige, der ikke lukkede ned.:

Det dør vi af:

Som det ses er der mange andre lidelser, vi kunne tage fat på af reducere end lige coronainfektioner, hvis det virkelig handlede om at redde liv. Men så vigtig er det alligevel ikke.


Overskud af sengepladser:

Hospitalerne måtte ikke bryde sammen på grund af overbelægning. Det var et af argumenterne for en nedlukning af Danmark. Som det ses af grafen fra januar og frem til maj er vi langt fra en overbelægning. Vi har ikke engang udnyttet halvdelen af de tilgængelige sengepladser. Hverken på medicinske eller intensive afdelinger.

Kilde: Sundhedssstyrelsen